Falang Database driver not enabled

Τηλ:(+30) 26610 33600-01

Μελωμένη Παντσέτα με Πατάτες


  • Μερίδες:

    2
  • Χρόνος Εκτέλεσης:

    3 ώρες
  • Υλικά:

    -        700γρ. παντσέτα χωρίς κόκαλο άκοπη

    -        4 πατάτες μέτριες κομμένες στη μέση

    -        1 φλιτζάνι κρασί λευκό

    -        1 κρεμμύδι σε ροδέλες

    -        ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

    -        ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

    -        ½ κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο

    -        ½ κουτ. γλυκού θυμάρι

    -        2 κουτ. σούπας σόγια

    -        1 κουτ. σούπας μέλι

    -        1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

    -        Αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση:

     Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1600C. Απλώνουμε το κρεμμύδι σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε από πάνω. Προσθέτουμε το κρασί και αρκετό νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και περιχύνουμε με τον χυμό, τη σόγια και το μέλι αναμειγμένα. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, βγάζουμε τις πατάτες κάτω από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Βράζουμε τους χυμούς ψησίματος μέχρι να συμπυκνωθούν. Σερβίρουμε περιχύνοντας το κρέας με λίγη σάλτσα. 

  • Πηγή: Cook Book

footer logo

Επικοινωνία

Κεντρικό κατάστημα Κέρκυρας
 

 (+30) 26610 33600
(+30) 26610 22752
 2ο χλμ. Εθν. Πέλεκα (Δ.Ε.Η. Αλεπού)