Σολομός Ψητός με Μελί και Μανιτάρια
-
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάτα σε μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Απλώνουμε το ψάρι σε γυάλινο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με τη μαρινάτα (να καλύψει όλη την επιφάνεια του ψαριού).
Τοποθετούμε το ταψί σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-6 ώρες. Ενδιάμεσα, γυρίζουμε το ψάρι πάνω κάτω για να μαριναριστεί καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000C. βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν αρχίσουμε το ψήσιμο.
Βάζουμε μέσα στο ταψί τα μανιτάρια και βρέχουμε με κουτάλι ξανά την επιφάνεια του ψαριού με τα υγρά. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα του.